Iskoristite promo kod UMAMIŠEGRT za 15% popusta na prve 3 kupovine na https://www.volver.rs
Podržite kreiranje podkasta na BuyMeACoffee ili Patronu i uživajte u ranom pristupu epizodama kao i ekskluzivnim bonus sadržajima:
https://www.buymeacoffee.com/umamisegrt
https://www.patreon.com/umamisegrt
Da li je sladoled najsrećnija uspomena svačijeg detinjstva? O najslađoj sorti srpske maline, pijemontskim lešnicima i Bronte pistaćima sa Sicilije? Kako izgleda dugogodišnja potraga za savršeno samlevenim makom? Zašto je sladoled od kafe najukusniji kada Irena sprema espresso za njegovu pripremu? O sladoledima iz Bolonje, čuvenog San Gimignano-a i da li je gelato isto što i sladoled? Da li je sladoled u Italiji danas bolji od onog u Srbiji? Koji ukusi imaju „najzagriženije“ fanove? O razvoju sladoleda od krempite i kako su postigli da kora bude hrskava u sladoledu?
Sa idejom da slušaocima približimo temu zanatskog pristupa proizvodnji sladoleda razgovarao sam sa Zoranom Jevtovićem, osnivačem sladoledžinice „Crna Ovca“, jednog od najpopularnijih beogradskih mesta za uživanje u sladoledu.
Produkcija: http://www.podcast.rs