Iskoristite promo kod UMAMIŠEGRT za 15% popusta na prve 3 kupovine na https://www.volver.rs
Podržite kreiranje podkasta na BuyMeACoffee ili Patronu i uživajte u ranom pristupu epizodama kao i ekskluzivnim bonus sadržajima:
https://www.buymeacoffee.com/umamisegrt
https://www.patreon.com/umamisegrt
Razgovarali smo o veganskoj, „plant based“ ishrani – šta to znači za one koji hranu konzumiraju a šta za one koji tu hranu osmišljavaju i pripremaju na dnevnom nivou u okviru restorana visoke kuhinje. Od „Eleven Medison Park“-a, preko Mirazura i restorana ONA, prvog veganskog Michelin star restorana – da li je veganska hrana tu da ostane? Šta su izazovi a šta prednosti, o tradicionalnim tehnikama i modernoj tehnologiji koju koriste i da li je Chef koji suvereno vlada hranom biljnom porekla – vrhunski Chef?
Kako evocirati uspomene iz detinjstva i kako povesti gosta na emotivno putovanje koristeći namirnice biljnog porekla? O piramidi namirnica i načinu na koji razmišlja kada stvara novo vegansko jela…
Sa idejom da slušaocima približimo njegova razmišljanja na temu veganske visoke kuhinje, razgovarao sam sa Filipom Ćirićem, suvlasnikom restorana Homa i Homa Bistro.
Produkcija: http://www.podcast.rs