Iskoristite promo kod UMAMIŠEGRT za 15% popusta na prve 3 kupovine na https://www.volver.rs
Podržite kreiranje podkasta na BuyMeACoffee ili Patronu i uživajte u ranom pristupu epizodama kao i ekskluzivnim bonus sadržajima:
https://www.buymeacoffee.com/umamisegrt
https://www.patreon.com/umamisegrt
Produkcija: http://www.podcast.rs
Razgovarali smo o svemu onome što čini ukuse i mirise vina… zašto je miris vina važan aspekt uživanja u vinu? Šta je telo vina a šta znači da vino ima dugu završnicu, visoke kiseline ili da je vino suvo? Kako nas visoki alkoholi ili topao klimat može prevariti u proceni slatkoće vina? O najboljem vinu za špricer i zašto se ono idealno slaže sa vrućom prasetinom? O dva različita pravca u razmišljanju o uparivanju hrane i vina – prema sličnostima i onom po suprotnostima.. Da li je „stariš kao vino“ dobar kompliment i da li vina postaju bolja starenjem? Da li vino može da se pokvari? Šta su „vina za ručak“? O uživanju u degustacionim menijima restorana visoke kuhinje i uparivanju sa vinima – kako se servira vino a kada i kako konzumira u odnosu na posluženu hranu?
Razgovarali smo i o Vukovom novom ugostiteljskom poduhvatu, restoranu koji će se zvati „Pinot“ a nalazi se u West65 kompleksu..
Sa idejom da na sastavne delove razložimo tematiku uparivanja hrane i vina, razgovarao sam sa Vukom Vuletićem, suvlasnikom restorana Pinot i našim najuspešnijim somelijerom.