EP 020 – Vladimir Bajagić, Majstor i Margarita

Iskoristite promo kod UMAMIŠEGRT za 15% popusta na prve 3 kupovine na https://www.volver.rs

Podržite kreiranje podkasta na BuyMeACoffee ili Patronu i uživajte u ranom pristupu epizodama kao i ekskluzivnim bonus sadržajima:

https://www.buymeacoffee.com/umamisegrt

https://www.patreon.com/umamisegrt

Produkcija: http://www.podcast.rs

Sa idejom da razjasnimo tematiku pizze, razgovarao sam sa Vladimirom Bajagićem, suvlasnikom picerije „Majstor i Margarita“.

Razgovarali smo o procesu kreiranja pizze – o „Caputo“ brašnu i njegovoj snazi, hidrataciji, zamesu i hladnoj i toploj fermentaciji testa. Zašto pizza majstori bacaju testo u vazduh? Razlika između pizze koja se pravi jedan i dva dana? Šta je prava napolitanska pizza i kako je pizza iz Majstora i Margarite drugačije u odnosu na nju? Da li se oseća razlika u ukusu između pizze iz peći na drva i one na struju? Da li se pizza jede rukama i na koji način specifičan način ona spaja ljude?