EP 061 – Nenad Pajević, Pretop Bakery

Razgovarao sam sa Pajević Nenadom iz Pretop Bakery, bread
& pastry – o hlebu!

Pričali smo o tome šta je to hleb od kiselog testa ili
„sourdough bread“, koje su njegove odlike a koje specifičnosti. Zašto baš ta vrsta hleba, kako je došlo do Pretop pekare, o strasti, posvećenosti detaljima ali i relaksiranom pristupu kao i o samom procesu i tehnologiji pripreme i naravno karakteristikama osnovnih namirnica sa kojima rade – brašno,
voda, so, prirodni neselekcionisani kvasci (maja). Ušli smo u detalje da pokažemo koliko je tema kompleksna a pokušali da damo odgovore i na svakodnevna pitanja koja zanimaju svakog od nas.

U bonusu (za naše Patreone i BuyMeACoffee-ere) Nenad je
podelio sa nama najbolje načine da se očuva svežina hleba kod kuće. Podržite podkast koji volite, ukoliko smatrate da dobijate nekakav kvalitetan sadržaj u okvirima ovog šta radimo. Hvala od srca.

Podržite kreiranje podkasta na BuyMeACoffee ili Patronu i
uživajte u ranom pristupu epizodama kao i ekskluzivnim bonus sadržajima.

Produkcija: http://www.podcast.rs

Partneri: http://www.metro.rs